IFFHS: Η INTER καλύτερη ομάδα του κόσμου ! ! !

 

Οι οπαδοί της F. C. INTERNAZIONALE πρέπει να συνεχίζουν να αισθάνονται ιδιαιτέρως υπερήφανοι για το γεγονός ότι η αγαπημένη τους ομάδα βρίσκεται και επισήμως στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όχι μόνο επειδή κατέκτησε πριν τρεις μήνες το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αλλά επειδή και το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου την κατατάσσει και αυτή την στιγμή που μιλάμε σαν την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη.Το χρονικό διάστημα το οποίο περιλαμβάνει την διάκριση αυτή είναι από 01.03.2010 έως και 28.02.2011. Τα μέλη λοιπόν της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων F. C. INTER πρέπει να αισθάνονται προνομιούχα σε σχέση με αυτά των υπόλοιπων ομάδων που υπάρχουν στην Ευρώπη κυρίως, διότι ανήκουν και επισήμως στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, επιδεικνύοντας με υπερηφάνεια τόσο της κάρτα της Λέσχης μας όσο επίσης και της F. C. INTER που κατέχει το κάθε μέλος ξεχωριστά. Από την πλευρά μας τώρα εμείς σαν Πανελλήνια Λέσχη Φίλων F. C.INTER θέλουμε απλά να τονίσουμε σε όλα τα μέλη μας με την ευκαιρία του άρθρου αυτού ότι έχουμε δικαιωθεί ολοκληρωτικά για οτιδήποτε κι αν είχαμε πει μετά την ιδρυτική μας διακήρυξη τέσσερα χρόνια περίπου πριν (2007/08) όταν δημιουργώντας αυτήν την υπέροχη οικογένεια της INTER στην Ελλάδα είχαμε δεσμευθεί απέναντι στα μέλη μας αλλά και στο ίδιο τον Πρόεδρο μας Massimo Moratti ότι στόχος μας είναι με την ίδρυση αυτού του νέου INTER CLUB να καταφέρουμε να οδηγήσουμε την αγαπημένη μας INTER στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Τώρα που έρχονται στο μυαλό μας διάφορες τέτοιες συζητήσεις που κάναμε με διάφορα μέλη μας ἠ ακόμη με απλούς φίλους του ποδοσφαίρου ,θυμόμαστε χαρακτηριστικά ότι οι περισσότεροι μας κοιτούσαν ειρωνικά, άλλοι πάλι γέλαγαν με σαρκασμό για τα όνειρα που κάναμε τότε, όνειρα όμως που πιστεύαμε μέσα μας βαθιά ότι θα πραγματοποιηθούν, αφού έχοντας ζήσει τον Σύλλογο αυτόν πολλά χρόνια από μέσα βλέπαμε ότι η ώρα της δικαίωσης έφθανε μέρα με την μέρα, μέχρι την τελική κατάκτηση που ήρθε τον περασμένο Δεκέμβρη στο Παγκοσμίου Κύπελλο Συλλόγων στο Abu Dhabi για να επικυρώσει και επίσημα την INTER σαν την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Η διαδρομή αυτή όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι ήταν γεμάτη εμπόδια, όμως η δίψα η δικιά μας για να ζήσουμε από κοντά αυτήν την ιστορική διαδρομή και να μην χάσουμε λεπτό δόξας από την μυθική πλέον πορεία των παικτών της INTER προς την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, πήρε επιτέλους σάρκα και οστά με την κατάκτηση αυτών των 5 σημαντικών τίτλων στην ιστορία της INTER. Η χαρά ανείπωτη από όλα τα μέλη της Λέσχης μας, αλλά πολύ περισσότερο από τα εκατομμύρια των οπαδών μας που είναι διάσπαρτα σε όλα τα σημεία του πλανήτη, βλέποντας τον capitan Zanetti (αυτός κι αν έχει δικαιωθεί για την πίστη του στα χρώματα της INTER ) να σηκώνει ψηλά στον ουρανό της Μαδρίτης το Κύπελλο που τόσο περίμεναν όλοι οι nerazzurri ανά την υφήλιο. Ποτέ στην ιστορία του Champions League δεν θυμόμαστε τόσο κλάμα να έχει πέσει μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Το ζήσαμε πρώτα στις εξέδρες του Camp Nou στον ημιτελικό με την Barcellona, όμως το αποκορύφωμα ήρθε στο Santiago Bernabeu όπου με το σφύριγμα της λήξης δεν ήξερες εάν θα πρέπει να γελάσεις από χαρά και ευτυχία η να κλάψεις. Τελικά επικράτησε το δεύτερο αφού όπου κι αν γύρναγες το κεφάλι σου έβλεπε οπαδούς της INTER να κλαίνε με λυγμούς για την κατάκτηση αυτού του βαρύτιμου τροπαίου, ήταν το ξέσπασμα του οπαδού της INTER για όλα αυτά τα χρόνια χλευασμού που έζησε. Είναι ακόμη η αίσθηση ότι έφθασες κάπου με την αξία σου, χωρίς να σε βοηθήσει κανείς, έχοντας όλον τον πλανήτη εναντίον σου, και έχοντας θυσιάσει όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά πράγματα από την ζωή σου για μια μόνο στιγμή αυτή του να δεις τον Zanetti να σηκώνει το Champions League και το Παγκόσμιο Συλλόγων ψηλά στο ουρανό, και να λες ήμουν και εγώ εκεί. Αυτά έχει λοιπόν η INTER που δεν έχει καμία άλλη ομάδα πάνω στην γη. Έχει συναίσθημα, έχει πόνο, έχει χαρά, έχει το αίσθημα της τιμιότητας, έχει την ιστορία και την παράδοση, έχει την μοναδικότητα του να είσαι αληθινός και όχι ψεύτικος, του να είσαι ο εαυτός σου και όχι κάποιος άλλος που νομίζεις ότι είσαι, μα πάνω απ' όλα του να είσαι ταπεινός και να παραμένεις για πάντα, άσχετα εάν έχεις καταφέρει δέκα φορές περισσότερα πράγματα από τους άλλους. Το τελευταίο είναι ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό του γνήσιου οπαδού της INTER, εξάλλου το παράδειγμα το έχουν δείξει πολλοί στο παρελθόν στην οικογένεια των nerazzurri.

Όλες οι μυθικές μορφές της ομάδας της INTER είναι άνθρωποι απλοί και ταπεινοί. Από τον Πρόεδρο μας που τυγχάνει να γνωρίζουμε και προσωπικά τον Massimo Moratti μέχρι τον αείμνηστο Giacinto Facchetti , από τον Sandro Mazzola, μέχρι τον Giuseppe Baresi από τον Giuseppe Bergomi έως τον σημερινό αρχηγό μας Javier Zanetti όλοι τους παράδειγμα προς μίμηση, εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αυτή είναι η INTER και τέτοιους ανθρώπους θέλουμε, τρελαμένους για την ομάδα αλλά από την άλλη ανθρώπους με ήθος και τιμιότητα, με επίπεδο και προσωπικότητα. Τα λαμόγια και οι τσάμπα μάγκες δεν έχουν θέση ούτε στην INTER ούτε στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων F.C. INTER. Η ομάδα αυτή επιβιώνει χρόνια τώρα από την αγάπη και την προσφορά κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται έξω από οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες και οι οποίες έχουν σαν στόχο να θέλουν να ελέγχουν το άθλημα του ποδοσφαίρου για το δικό τους προσωπικό συμφέρον. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που έρχονται στην οικογένεια της INTER, αλλά λίγοι είναι τελικά αυτοί που θα επιβιώσουν μέχρι το τέλος σε αυτό το κλειστό πράγματι περιβάλλον. Τους ξερνάει θαρρείς το υγιές κλίμα που υπάρχει και απομονώνονται από μόνοι τους στο δικό τους κόσμο, στον κόσμο της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Έτσι συνέβη και με κάποιους αθλητές μας, οι οποίοι αν και πέρασαν από την οικογένεια της INTER, και αγαπήθηκαν μάλιστα πάρα πολύ από την πλειοψηφία των οπαδών της ομάδος, εν τούτοις λίγοι ήταν αυτοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων η' που κατάλαβαν πραγματικά σε τι είδους ομάδα βρέθηκαν να αγωνίζονται. Πολλά τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε όμως θα περιοριστούμε σε μερικά πρόσφατα για να δώσουμε την εικόνα που χρειάζεται στο όλο θέμα. Ξεκινάμε λοιπόν από τους Ronaldo και Vieri και καταλήγουμε στους Ibrahimovic, Adriano και Mourinho. Όλοι αυτοί αγαπήθηκαν όσο λίγοι από το κοινό της INTER, όμως δεν εκτίμησαν αναλόγως αυτό που είχαν και θέλησαν να φύγουν για να βρουν κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό, κάτι που ανάγκασε τον κόσμο να τους αποκαλεί μισθοφόρους αντί για σημαίες της INTER.

Έφυγαν από την οικογένεια της INTER για τριάκοντα αργύρια όμως έχασαν την ζεστασιά της οικογένειας αυτής, και σε αντίθεση βρήκαν περισσότερο χρήμα μα λιγότερη αγάπη, και αυτό είναι κάτι που το κατάλαβαν όταν απομακρύνθηκαν από το Appiano Gentile. Από την άλλη πλευρά τα οφέλη αυτά τα αποκόμισαν παιδιά απλά και συνετά όπως είναι οι Zanetti,Cordoba, Cambiasso, Julio Cesar, Samuel, Stankovic, Maicon, και πολλοί άλλοι που έμειναν για χρόνια στην INTER και βρήκαν στην ομάδα αυτήν το συμπλήρωμα της οικογένειας τους γιατί η INTER είναι πλέον οικογένεια τους και αυτό είναι κάτι που θα το απολαμβάνουν για πάντα και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Η δικαίωση είναι λοιπόν και για αυτά τα παιδιά που όλοι μαζί κατάφεραν να φθάσουν αυτήν την ομάδα εκεί που την έφθασαν. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Πρόεδρο μας Massimo Moratti για την επιμονή και υπομονή που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στους χιλιάδες των οπαδών της INTER που ταξίδευαν παντού και πάντα σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης με μοναδικό σκοπό να κάνουν την αγαπημένη τους ομάδα την INTER να μην αισθάνεται μόνη ποτέ. Παραθέτουμε λοιπόν παρακάτω την λίστα με τις 10 καλύτερες αυτήν την στιγμή ομάδες του πλανήτη σύμφωνα με την αξιολόγηση του Iffhs :

  1. F. C. INTERNAZIONALE (304,0)

  2. F. C. BARCELONA (301,0)

  3. REAL MADRID (261,0)

  4. BAYERN MONACO (260,0)

  5. S. C. INTERNACIONAL PORTO ALEGRE (238,0)

  6. MANCHESTER UNITED (233,0)

  7. CLUB ESTUDIANTES DE LA PLATA (229,0)

  8. LIVERPOOL F. C. (228,0)

  9. F. C. PORTO (219,5)

  10. F. C. CHELSEA (218,0)