ROBERTO MANCINI : ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ

APPIANO GENTILE: O Roberto Mancini στο τέλος της τελευταίας προπόνησης εν όψη του πολύ σημαντικού παιχνιδιού Inter – Fiorentina συνάντησε τους δημοσιογράφους στην αίθουσα τύπου για δώσει την
καθιερωμένη συνέντευξη.

-Κύριε Μancini πόσο σημαντικό θα ήταν για εσάς να διατηρήσετε την διαφορά των 4 πόντων που έχετε με την Roma, έχοντας υπόψη ότι αύριο θα αντιμετωπίσετε μια πολύ φορμαρισμένη Fiorentina.

-Από ότι φαίνεται όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε τελευταία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ειδικότερα αύριο θα είναι ένα ματς πολύ δύσκολο,όπως ήταν όμως και το προηγούμενο με την Atalanta παρόλο που πιστεύω ότι αύριο θα αντιμετωπίσουμε περισσότερες δυσκολίες,έχοντας απέναντι μας ένα αντίπαλο με πολύ ανεβασμένο το ηθικό του, μετά μάλιστα την πρόκριση του στα ημιτελικά του Coppa Uefa. Όμως ξέχωρα από αυτό, η Fiorentina πιστεύω ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, και θα είναι σίγουρα μια αναμέτρηση πολύ δύσκολη. Για εμάς το σημαντικό είναι να κερδίζουμε και αύριο έχουμε πολλές πιθανότητες να το κάνουμε.

-Τι πιθανότητες υπάρχουν να δούμε τον Materazzi βασικό αύριο το βράδυ?

-Ο Materazzi αύριο θα ξεκινήσει βασικός τον αγώνα.

-Από αυτούς που είναι στην αποστολή βλέπουμε ότι επανέρχονται οι Nelson Rivas, Cristian Chivu και ο David Suazo.

Ο Rivas είναι καλύτερα, σήμερα στην προπόνηση φορτσάρισε λίγο περισσότερο όμως δεν έπιασε μπάλα. Ο ίδιος ήθελε να είναι κοντά μας και εγώ τον πήρα στην αποστολή, όμως αύριο θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Όσο αναφορά τώρα τον Chivou και τον Suazo, μπορώ να πω ότι είναι εντάξει.

-Εν όψη του αυριανού ματς αξίζει να αναφέρουμε
το ρητό:''ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει''

-Θα δούμε αύριο,έχουμε ακόμη πολύ χρόνο για να αποφασίσουμε. Τα παιδιά είναι σίγουρα όλα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση,αύριο
όμως θα αποφασίσουμε για το ποιοι θα είναι στην βασική ενδεκάδα.

-Θα μπορούσατε να επιβεβαιώσετε την χρησιμοποίηση του Balotelli από την αρχή του αγώνα?

-Και αυτό μπορεί να συμβεί. Παρόλο που και ο Crespo έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, και απέναντι στην Atalanta απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όπως επίσης και ο Suazo αυτήν την εβδομάδα έδειξε ότι είναι εντάξει. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ τεσσάρων πολύ καλών επιθετικών.

-Πότε περιμένετε να επιστρέψει στην ομάδα ο Zlatan Ibraimovic?

-Ο Ibra εδώ και δύο εβδομάδες δουλεύει πολύ σκληρά. Όμως είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις διότι χρειάζεται να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το γόνατο του, αφού κάποιες μέρες εμφανίζεται να είναι εντάξει, και κάποιες άλλες παρουσιάζεται λίγο κουρασμένο. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι όταν αυτός αποφασίσει να επιστρέψει θα πρέπει να μπει κανονικά στον ρυθμό της ομάδας, και να καταφέρει να κάνει προπόνηση όλη την εβδομάδα με τους συμπαίκτες του. Κάτι που δεν κάνει αυτήν την στιγμή αφού εδώ και δύο εβδομάδες προπονείται μόνος του.

-Είναι πολύ νωρίς να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε ο Ibra να επιστρέψει στο ματς του Coppa Italia την τετάρτη κόντρα στην Lazio?

-Δεν νομίζω ότι την Τετάρτη θα μπορέσει να επιστρέψει, πιο πιθανό βλέπω το ενδεχόμενο της επόμενης Κυριακής.

-Απέναντι στην Atalanta την περασμένη Κυριακή ο Mario Balotelli είχε εξαιρετική εμφάνιση, όμως εσείς πιστεύεται ότι κοντά στην αντίπαλη εστία ο μικρός είναι πολύ πιο επικίνδυνος.

-Ακριβώς έτσι πιστεύω. Ο Balotelli κοντά στο τέρμα είναι πολύ επικίνδυνος γιατί διαθέτει μεγάλη ποιότητα σαν παίκτης. Είναι επίσης φανερό ότι είναι μόνο 17 ετών δηλαδή πολύ νέος ακόμη, και σε αυτήν την ηλικία μπορεί να μάθει να παίζει σε περισσότερες θέσεις και να είναι εξίσου το ίδιο επικίνδυνος αφού έχει και την δύναμη και την ταχύτητα για να το πετύχει. Σίγουρα όμως με βάση τα χαρακτηριστικά που διαθέτει, όσο πιο κοντά στην αντίπαλη
εστία βρίσκεται τόσο πιο επικίνδυνος είναι.

-Πώς μπορείτε και δουλεύετε ακούγοντας συνέχεια ονόματα πιθανών μελλοντικών προπονητών για τον πάγκο της Inter?

-Νομίζω ότι αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς ενός προπονητή, και το βρίσκω αρκετά φυσιολογικό. Ιδιαίτερα όταν έρχεται αυτή η χρονική περίοδος, ανάλογα με το πως πάνε τα πράγματα, όλοι οι προπονητές έχουν από δύο έως και πέντε έτοιμους αντικαταστάτες. Όμως πιστεύω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.

-Μόλις είπατε ότι αυτή που βιώνετε είναι μια φυσιολογική κατάσταση, πιστεύετε πραγματικά ότι έτσι είναι, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχετε κερδίσει τα δύο τελευταία χρόνια δύο πρωταθλήματα εκ των οποίων το ένα με είκοσι βαθμούς περίπου διαφορά από τον δεύτερο.

-Ναι, είναι ένα πράγμα φυσιολογικό για μένα και επαναλαμβάνω ότι είναι από αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στην ζωή ενός προπονητή, και προπάντων όταν αυτός δουλεύει σε ένα μεγάλο Σύλλογο. Ωστόσο νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω και εγώ μια μικρή ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω ότι είναι κάτι νορμάλ και προσωπικά δεν με αγγίζει καθόλου.