MUSEO INTER III

Μουσείο INTER μέρος τρίτον και έπεται και συνέχεια. Φροντίσαμε σε αυτό το κενό των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Serie A να γεμίσουμε με όμορφες εικόνες την επίσημη σελίδα της Λέσχης μας, και να κάνουμε του φίλους και οπαδούς της INTER να οδηγηθούν νοερά σε εποχές δοξασμένες του Συλλόγου, μέσα από τις οποίες δημιουργήθηκε ο θρύλος αυτός που ονομάζεται F. C. INTERNAZIONALE MILANO. Είναι οι φανέλες και τα αναμνηστικά από την εποχή του Helenio Herrera και του Giovanni Invernizzi έως τον Roberto Mancini και τον Jose' Mourinho.

Είναι αυτές οι καταγεγραμμένες προσωπικές στιγμές των μελών της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων INTER που ανήκουν πλέον στο πάνθεον της ιστορίας του Συλλόγου. Είναι η σημαντικότητα του έτους ιδρύσεως της Λέσχης μας λίγο πριν την συμπλήρωση των 100 χρόνων η οποία από μόνη της αποτελεί βαριά κληρονομιά στις πλάτες μας. Είναι η μετέπειτα συμμετοχή των μελών μας στα γενέθλια της INTER τον Μάρτιο του 2008, είναι τέλος τα βιώματα και οι εμπειρίες που έζησαν τα μέλη του Inter Club Atene τα χρόνια της πρωτοκαθεδρίας του Συλλόγου, με στιγμές που όμοιες τους ίσως να μην υπάρξουν ποτέ ξανά για κανέναν μας. 

 

Πολλά χρόνια πριν ακούγαμε με δέος από τους μεγαλύτερους (Μιλάνο) για τα κατορθώματα των ηρώων της Grande INTER του Helenio Herrera, τα οποία φάνταζαν για εμάς ένα άπιαστο όνειρο που δεν θα ζούσαμε ποτέ. Όμως η INTER φρόντισε να κρατήσει και για τα μέλη του Inter Club Atene τελικά, έναν μικρό χώρο στην χρυσή βίβλο των αναμνήσεων και των κορυφαίων στιγμών της. Είναι αυτά τα πράγματα τα οποία κουβαλάμε βαθιά μέσα μας, και τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι με επιμέλεια και προσοχή να τα μεταφέρουμε σε όλους αυτούς τους φίλους της INTER που έρχονται στην Λέσχης μας, όχι για πιουν ένα καφέ, και να πάρουν την ψυχρή κάρτα μέλους, αλλά για να αποτελέσουν συνειδητά κομμάτι της ιστορικής και μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται Πανελλήνια Λέσχη Φίλων INTER.

Η INTER έχει περίπου 1000 καταγεγραμμένα fan club σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως ανάμεσα τους είναι λίγα αυτά που ανήκουν στον στενό πυρήνα των εκλεκτών του Συλλόγου. Μια διάκριση που δεν στην χαρίζει ποτέ κανείς, αλλά την κερδίζεις από μόνος σου με σκληρή δουλειά και μέσα από τις μάχες της Ρώμης, του Βελιγραδίου, της Μασσαλίας, και της Βαρκελώνης. Μέσα επίσης από την παρουσία σου στον τελικό της Μαδρίτης και του Abu Dhabi. Είναι αυτά τα Inter Club λοιπόν τα οποία καλούνται τώρα μετά την αποχώρηση του Massimo Moratti από την προεδρία της INTER, να πάρουν την σκυτάλη στα χέρια τους και μέσα από όλα τα παραπάνω που αναφέραμε να οδηγήσουν την INTER στην κορυφή του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Όταν το έχεις κάνει ήδη μια φορά μπορείς να το επαναλάβεις, απλά γιατί γνωρίζεις τον δρόμο και τον τρόπο. Και τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων INTER ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα δύσβατα μονοπάτια και τις δυσκολίες για να μπορέσουν να ξαναφέρουν την INTER εκεί που ήταν το 2010. Όμως το Μουσείο INTER που θα πραγματοποιήσουμε θα είναι ένα μοναδικό γεγονός, που θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους να ξεφύγουν από την δύσκολη καθημερινότητα τους, και να τους κάνει έστω για λίγες ημέρες να ονειρευτούν κάτι όμορφο, κάτι ωραίο, το οποίο πολύ λίγοι έχουν την δυνατότητα να τους το προσφέρουν, και μέσα σε αυτούς σίγουρα είναι και η Λέσχη μας η οποία δεν σταματάει ποτέ να τους εκπλήσσει με τις δραστηριότητες της. 

Τα δείγματα γραφής τα παρουσιάσαμε μέσα από την σελίδα μας με εκθέματα της INTER σπάνιας ιστορικής αξίας, που αποτελούν σίγουρα και μέρος την βαριάς ιστορίας της Λέσχης. Τα μέλη μας σε ολόκληρη την Ελλάδα στέλνουν καθημερινά μηνύματα και ενθουσιασμένοι μας γράφουν να συνεχίσουμε να τους κάνουμε να ονειρεύονται μέσα στον μαγικό κόσμο της INTER, μέσα στην υπέροχη οικογένεια του Inter Club Atene. Εμείς απλά θα τους απαντήσουμε με ένα σύνθημα της Curva Nord ότι όλοι μαζί:

OVUNQUE NOI SAREMO, SEMPRE TI SOSTERREMO, NOI NON TI LASCEREMO MAI..FORZA INTER DAI ! !